Programnaptár 2023

2023

Közösségi Színterünket nem szeretnénk bezárni, viszont nyitva tartás, a fűtési időszakban csütörtökre és péntekre változik a korábbihoz képest. 
Rendszeres kiscsoportos programjaink a Közösségi Színtérben, melyekhez előjelentkezés szükséges:
Csütörtök
 NYELVMŰVELŐ KLUB Franzival (hetente),
DRÁMÁZÁS Gáborral (csoporttal megbeszélt napokon),
NYUGDÍJAS KLUB minden hónap első csütörtökén

Péntek
ÉNEKKAR, 
JÓGA Zitával

nyáron minden pénteken
Piknik Péntek

ősztől tavaszig kéthetente szombaton (Figyeljétek a hirdetést!))
In Nochpa Shoft 


A Szent Mihály Kórus tavaly azzal a nem titkolt céllal szervezte meg a karácsonyi pásztorjátékot, hogy ezzel egy új hagyományt indítson el. Idén immár másodszor gyűltek össze az adventi délutánokon a kórus tagjai, lókúti gyerekek és szüleik próbálni, hogy aztán karácsony napján megörvendeztessék egy énekes pásztorjátékkal a falubelieket.

December 18- án délután az óvodától indulunk, hogy bejárva a falut meg-megálljunk az élő adventi kalendárium házainál egy karácsonyi énekre a Szent Mihály Kórus vezetésével.
Visszaérkezve a Közösségi Színtérbe forró teával és forraltborral várunk mindenkit.
Köszönjük, ha egy kis süteménnyel hozzájárulsz a délutánhoz!

Az Évgyűrűk Német Nemzetiségi Nyugdíjas Klub Egyesület kirándulást szervez a Bécsi Adventi Vásárba.

16:00 órától vár mindenkit szeretettel a Szent Mihály Kórus adventi áhitatra a templomba.

December 9- én 15:00 órára várjuk a kicsiket és nagyokat egy közös adventi délutánra.
Felejthetetlen élmény volt a Regő rejtem című pásztorjáték tavalyelőtt a templomban. Most is hasonlóra számíthatunk a KL Színház jóvoltából. Horváth Márk egyszemélyes előadása a népi hagyományokra épül. Az élőszereplős és bábtáncoltató betlehemezést ötvöző előadás...

Ez a szombat már teljesen a karácsonyvárás jegyében telik majd:
A kicsikkel saját színezhető betlehemet készítünk, míg az anyukák begyúrják a mézestésztát. Aztán nyújtunk, szaggatunk, vágunk, sütünk, díszítünk... és persze karácsonyi illattal töltjük meg a Közösségi Színteret.

Ne gondoljátok, hogy mi felnőttek nem várjuk a Mikulást! Bizony mi is veletek együtt izgulunk, hogy mikor ér ide, és mi lesz a cipőkben. Ezért talán jobb is, ha együtt várakozunk. Hogy idén hogyan? Az egyelőre még titok.

Idén is lehet jelentkezni az adventi kalendárium nevű programhoz. Minden nap egy-egy család -ha vállalkozik rá- díszítheti portáját (ablakát,utca frontját), olyan helyen,ahol a sétáló emberek is gyönyörködhetnek az ünnepváró díszben. Az idei évben arra kérjük a vállalkozó kedvűeket, hogy a díszítésben szerepeljen valamilyen állat is. (nem élő).
A...

Van- e nagyobb élvezet, mint mikor a hideg decemberi szombaton bekuckózhatunk egy jó helyre, ráadásul eldönthetjük, hogy festenénk, kosaraznánk, főznénk - és közben átjárja a házat a készülő ebéd illata? Talán csak az, ha mindezt közösségben tesszük. Míg mi beszélgetünk, a gyerekek bandáznak, vagy épp minket hallgatnak. Várunk december 2- án is!

Az In Nochpa Shoft programban Cz. Budai Katalin bútorfestővel karácsonyi dekorációt készítünk december 2- án.