Vendégkönyv

Nekünk, rólunk írták


"A mai napot köszönöm, töltődtem. Most este pedig a Bem utcai ház udvarán tevékenykedve voltam akaratlanul fültanúja egy szívmelengető trécsálásnak. A kisbolt előtti hirdetőnél először kettő, majd egyre több helyi asszonyság és uraság nézegette a programokat. Közben elmesélték a mai nap programjait, főzést. Recepteket cseréltek, régen miket főztek, ki hogy készíti a káposztát. Régi történeteket emlegettek fel. Dicsérték a 20-ai programokat is. Szóba került az asszonykórus is. Trécsáltak. Úgy éreztem magam, mint a 80-as években gyermekkoromban nagyszüleimnél faluhelyen. Öröm volt hallgatni.Gondolom ez is célja ennek a sokszínű programszövésnek"

Selmeczi Márti


"Szombatonként kinyílik a varázskapu Lókúton és belép rajta a falu apraja-nagyja.... Jó azokkal közösséget alkotni, akiknek a szíve hasonlóan dobban.."

P. Rácz Ilda

Tudtam én, hogy ez egy csodafalu..., nekem szerelem volt első látásra.

Diósi István


"Lókúton már rég nem elfeledettek az annak nevezett mesterségek" 


""Emese most már indul a buszod/Menj haza szépen, látszik, hogy tudod/Hogy meg vagy bolondulva/S holnap ne gyere újra, ne gyere újra" – olvasható a lókúti buszmegállóban lévő falvédőn."

Egy kis összegzés az Új Huta Lókút-Rossbrunn programról a HELLOVEB- en:


Büszkék vagyunk, hogy 110 éves kálváriánk része a Via Calvaria programnak. A szeptemberi ünneplésről a VEOL is beszámolt. 


Magasházi Julianna üvegművész augusztusban állította ki nálunk ékszereit Tiffany technikával készült lámpáit. Blogján írt rólunk.


Bajban a kultúra?

Éppen összeomlik vagy újjáépül a kultúra? A szakemberek sem értettek egyet ebben a Papírkutyában hétfő este megrendezett beszélgetésen. 

VEHÍR.HU 2023. február 7. 11:51  Schöngrundtner Tamás cikke


"Tizenhatodrészt lókúti származású a hegyesdi asszony, aki juhászkodó elei nyomát keresi, a családi legendárium szerint egyik felmenője Kossuth gyermekeire vigyázott. Hozzá hasonlóan családfakutatásba kezdők érkeztek, még Amerikából is, rokoni szálakat felfejtve Lókútra, a Bakonyi Svábok Kerekasztala Hazaváró Napjára."


"A Mi kenyerünk elnevezésű kétnapos rendezvényt augusztus 19-én és 20-án tartják meg Lókúton."


"Verseny Lókúton - Babakocsival futottak a Bakonyban

Az ország egyik legszebb futókörén futhattak a RossbRUNn Ultrafutó Verseny résztvevői a hétvégén Lókúton, a Papod-hegyet is érintő távokon."


"Hagyományainkra új, kulturális hutát építenek a lókútiak, programjuk neve: Újhuta. A múltra utal és arra a folyamatra, amikor a hutában a hozzávalók üveggé olvadnak össze."
Őrsi Ágnes / Veol 2022.05.31. 


A Bakony-Balaton térség 14 kisebb települése összesen közel 76 millió forint támogatásban részesül 2022-ben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program által életre hívott Pajta Program keretében. A támogatás legfontosabb célja, hogy a kistelepüléseken élők közösségeit a számukra valóban fontos kulturális eseményekkel erősítse, ráadásul úgy, hogy a kulturális rendezvényekért még utazni se kelljen.

2022. március 25. 3:59   Hajas Bálint cikke