TEREK

"Kum hie, sitz a pisl!"

Sem a Hárskút felől , sem a Zirc felől érkező nem látja előre magát a falut. Mintha az egész falu, amely a hosszú völgyben rejtőzik, egyetlen, intim teret alkotna. Ennek a térnek a külvilág felé való egyetlen nyitása az Óbánya felé eső pihenőpark és az újabb utcák. Míg az előbbi a csendesebb, elmélyültebb események (kiállítások, előadások, zene), addig az utóbbi a nagyobb tömegeket vonzó vásárok és fesztiválok helyszíne.

SPORTPARK


nyári kertmozi, utcabál...

Játékok, sport, főzés, vásári előadások, ... 


KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR


Az iskolaépület alapja a 19. században épült, majd 1929- ben átépítették, felújították. Valamikor katolikus iskola, majd községi elemi, általános iskola működött itt, majd az óvodai nevelés is itt kapott helyet. Jelenleg az épület jobb szárnyában működik óvodánk.

A bal szárnyban működik a közösségi színtér. Itt két nagyobb és egy kisebb terem, valamint nagy teremmé összenyitható két helyiség található. Kiváló helyszín kiállításokhoz éppúgy, mint műhelymunkákhoz, tábori foglalkozásokhoz, beszélgetésekhez, vetítéshez.


Az udvar a templomhoz vezető lépcsősor terméskő védfalával olyan külső, de mégis zártabb, intimebb tér, ahol tartottunk már kamarazenei koncerteket, kisebb előadásokat.


KÁLVÁRIA


A templom felett elhelyezkedő kálvária megbújik a falu főutcáján közlekedők szeme elől. Mégis sokan felfedezik ezt a meghittséget, elmélyüléshez csendet nyújtó orgonabokrokkal, stációk boltíveivel határolt kertet. Még pestiekkel is szoktunk találkozni, akik időről-időre lejönnek feltöltődni. Ez a hely kínálja magát nyáresti beszélgetések, rejtett koncertek, felolvasások helyszínéül.