In Nochpa Shoft

2023.04.01

10 órakor találkozunk a Közösségi Színtérben. És hogy mi lesz? Természetesen a húsvéti készületről szól ez a nap:

tojást festünk különböző technikákkal (főtt tojással készülünk, de aki kifújt tojást szeretne, kérjük, hozzon magával)

Dédi konyhájában tésztázni fogunk - Kedvelt böjti ételünk a mákostészta, de micsoda különbség, ha nem boltiból, hanem saját magunk által gyúrtból készül! Kalákában tésztát gyúrni pedig még élvezetesebb, hiszen közben trécsálhatunk is, no meg a gyerekeket is nagyobb türelemmel engedjük a sodrófához.
És ha már sodrófa: neked milyen van? Az én nagymamámnak egyenletes, kb. 4 cm átmérőjű volt. Édesanyám már tésztagépet használt. A lókúti nagyitól pedig egy kb. 12 cm átmérőjű "svábsodrót" örököltem, melyet még az édesapja készített, és hogy még könnyebb legyen a nyújtás, a belsejébe vasrudat süllyesztett. Ha van saját sodród, hozd el magaddal!

Imolával folytatódik a makramé készítés. És mellette elkezdenénk a hímzőszakkört is (Előbbihez még lehet csatlakozni, utóbbihoz pedig várjuk a jelentkezőket) az önkormányzaton.

Közben pedig az alsó buszmegállót fogják szorgos kezek húsvétra feldíszíteni. Ide is várunk ügyeskezűeket.

Ebéd után húsvéti börze szigorúan hobbystáknak. Ha mondták már, hogy milyen szép dolgokat készítesz. Ha szívesen alkotsz dekorációt, apró ajándékokat, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld magad árusként. Foglalj le egy asztalt, légy része a börze csapatának!