Kapcsolódj ki a hétköznapokból!

Emlékszel még arra, milyen volt gyerekként játékközben átélni az időntúliság élményét? Belefeledkezni valamibe annyira, hogy sem éhség, sem az idő múlása nem tűnt fel? Amikor úgy kellett "elráncigálni" az asztalhoz, vagy este lefekvéshez készülődni, mert "csak még egy kicsit" folytattad volna a megkezdett játékot.

Az embernek újra és újra szüksége lenne erre az élményre. Ez az amiből erőt meríthetünk a hétköznapok monoton, vagy éppen stresszes időszakaiban. Mert nem árt néha belefeledkező, rácsodálkozó gyerekké válni.


TÁRSASJÁTÉK KLUB

nem csak gyerekeknek

PAJTA SZÍNHÁZ

Ha néznél, ha játszanál...

SPORT

nem csak felnőtteknek

2021.08.21A helység kalapácsa Mint mindig, most is utólag bánom, hogy nem készült teljes felvétel. De amikor benne vagyunk, akkor nyakig benne akarunk lenni. És Boka Gábor pont ilyen előadást hozott el nekünk. Amikor azt mondta, hogy 6 nőre és 6 férfira lesz szükség a darabnál, még el nem tudtam képzelni, hogy verbuválok össze ennyi "önként" jelentkezőt. Mert hát a tét nagy, mindenki őket fogja nézni itt, ahol színjátszókör csak valamikor a hetvenes évekig volt. Aztán mégis összejött a "társulat". A próbák alatt már elkezdődött az a bizsergetős, néha-néha önfeledt röhögésbe forduló valami, amit talán gyerekkorunk játékainál éltünk át. És, hogy mi a csodálatos ebben a játékban? Az hogy Gábor finom vezetésével a szinte teljesen más korú, élethelyzetű emberek úgy vitték végig, mintha napi rutin során szoktak volna össze.
Azt gondoltuk, hogy sokan kíváncsiak lesznek rá, de hogy a sátor teljesen megtelt, az minket is meglepett. A közönség pedig kacagott, gurgulázott, s ha nem volna tiszteletlenség, azt mondanám, könnyesre röhögte magát. Azt gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy már alig várom a folytatást.


2021.07.31. Tengertánc-Babaszínház

szőnyegszínház Márkus Judittal és Janik Lászlóval a Veres 1 Meseszínház művészeivel 0-3 éveseknek

Hogy mi az a babaszínház? Itt nem a történet a lényeg, hanem hangok, színek, formák, mozdulatok, melyeket ebben a darabban a víz kapcsol össze.A babaszínházat vezető színészpár egyetlen dolgot kért a szülőktől, ne szóljanak rá a kicsikre. Előadás után jóval, már javában ettük a tócsit, a kaszások is elpihentek, mikor egyszer csak Kende elkezdte énekelni, hogy baj van a részeg tengerésszel, baj van a részeg tengerésszel... (így, végtelenítve) Kérdeztem, ezt te ismerted? Hol tanultad? Mire ő tök természetesen, némi kis kioktató éllel a hangjában: Hát honnan? Most volt a színházban, ott tanultam.

2021.07.17. Képmutogató színház Boka Gáborral
Csak nem fog engem is felszólítani? - gondoltuk az előadás elején. Aztán annyira belefeledkeztünk a játékba, mintha újra kisgyerekké váltunk volna. És bizony Gábor sokunkat fel- (illetve inkább) megszólított.
A végén pedig sokáig ott maradtunk még a tábortűz körül. A hangulat pedig olyan volt, mintha egy közös játék után "bandáztunk" volna. Aki kimaradt, sajnálhatja - gondoltuk a végén. Aztán megbeszéltük, hogy vissza fogjuk tapsolni még ezt az előadást.