Hírek

......

2021.10.02. Igazából azt sajnálom a legjobban ezeken az alkalmakon, hogy nem tudok mindenhol ott lenni, mindent kipróbálni. A vonószékkel való munka is érdekel, Ilda csuhévilága meg aztán különösen is. Mert milyen jó lenne olyan fakanalat készíteni, mint amilyet Novák Kati hozott mutatóba a padlásukról. Ezeket még édesapja készítette, mert régen...

2021.09.25. A konyhánk még nem készült el teljesen, de már oda költöztettük Dédi Konyháját. Tenkné Marica valami fergeteges klotzkit főzött nekünk. Mint eddig mindig, most is lassan gyülekeztünk. Marica mondta is, hogy talán sok is lesz az étel, ki fogja mindezt megenni. Aztán egyre többen ülték körül az asztalt Ilda körül. A kisebbek pillangót, a...

Kis képes összefoglaló a mai napról. Volt aki az elejétől ott volt, és lelkesen készítette a babákat, más később csatlakozott, és olyan is, aki még ebéd után is készített. Ilda pedig mesélt nekünk egykori gyerekekről, akik a dolgozó felnőttek körül mindenböl játékot álmodtak maguknak.
Jelentem, jó idő lesz, mert a bableves és a smarni mind egy...

Elindult családtörténet-kutatással foglalkozó közösségi tanulásunk.
Első alkalommal öten voltunk Zircről, Pénzesgyőrből és Lókútról. Azóta még hárman jelezték, hogy szívesen bekapcsolódnának.
Minden második szerdán várjuk azokat, akiket érdekel családjuk múltja, a kutatás lehetőségei.

Bár a szárazság nem túl kedvező egy kaszaköri foglalkozás megtartására, azért vannak olyan előmunkálatok, amiket ilyenkor is el lehet sajátítani. Kaszát jól kikalapálni, megfenni - ez is egy olyan tevékenység, mely nagyapáink számára természetes volt, ma már viszont tanulnunk kell.
A gyerekekhez a Veres 1 Meseszínház érkezett. Dédi konyhájában...