Vendégkönyv

Nekünk, rólunk írták

"Szombatonként kinyílik a varázskapu Lókúton és belép rajta a falu apraja-nagyja.... Jó azokkal közösséget alkotni, akiknek a szíve hasonlóan dobban.."

P. Rácz Ilda

"A mai napot köszönöm, töltődtem. Most este pedig a Bem utcai ház udvarán tevékenykedve voltam akaratlanul fültanúja egy szívmelengető trécsálásnak. A kisbolt előtti hirdetőnél először kettő, majd egyre több helyi asszonyság és uraság nézegette a programokat. Közben elmesélték a mai nap programjait, főzést. Recepteket cseréltek, régen miket főztek, ki hogy készíti a káposztát. Régi történeteket emlegettek fel. Dicsérték a 20-ai programokat is. Szóba került az asszonykórus is. Trécsáltak. Úgy éreztem magam, mint a 80-as években gyermekkoromban nagyszüleimnél faluhelyen. Öröm volt hallgatni.
Gondolom ez is célja ennek a sokszínű programszövésnek"

Márti

Magasházi Julianna üvegművész augusztusban állította ki nálunk ékszereit Tiffany technikával készült lámpáit. Blogján írt rólunk.

"Hagyományainkra új, kulturális hutát építenek a lókútiak, programjuk neve: Újhuta. A múltra utal és arra a folyamatra, amikor a hutában a hozzávalók üveggé olvadnak össze."
Őrsi Ágnes / Veol 2022.05.31.